Kupac mobitela mu „skinuo“ novac s tekućeg računa

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Racunalna prijevara.png

Budite vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćate za kupnju i prodaju te ne ustupajte svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijelite svoj kartični pin, lozinku i CVC brojeve za online bankarstvo

FOTO: Ilustracija

​Tijekom prošlog tjedna, na području Belišća, 34-godišnjaku se putem aplikacije WhatsApp na mobitel javila nepoznata osoba oko kupovine mobitela koji je oglasio na prodaju.
Nepoznata osoba mu je potom poslala link internet stranice na koju je 34-godišnjak unio svoje podatke i sve podatke svoje bankovne kartice.

Kada je 34-godišnjak provjerio stanje bankovnog računa shvatio je da mu je nepoznata osoba s bankovnog računa „skinula“ oko 2.000,00 kuna.
Policija traga za prevarantom.
 
I ovim putem savjetujemo građanima kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin, lozinku i CVC brojeve za online bankarstvo.
 
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Stranica