Kampanja „Web heroj“ predstavljena u Županijskoj komori Osijek

  • Slika /2024/Prevencija/web heroj hgk/sl7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tematski su prezentirane vrste prijevara na internetu, kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju osobnu i korporativnu računalnu sigurnost 

FOTO: PU osječko-baranjska

Dan sigurnijeg interneta, u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj već 21. godinu obilježavamo svaki drugi utorak u veljači.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske danas su u suradnji s djelatnicima Hrvatske gospodarske komore u Županijskoj komori Osijek, obilježili  Dan sigurnijeg interneta na način da su na okruglom stolu pod nazivom „Zaštita od internetskih prijevara“ predstavili preventivnu kampanju Ministarstva unutarnjih poslova „Web heroj“.
 
U ovome događanju sudjelovali su predstavnici Županijske komore Osijek, policijski službenici za prevenciju i policijski službenik za kibernetičku sigurnost Policijske uprave Osječko-baranjske koji su predstavljajući preventivnu kampanju „Web heroj“ održali predavanje za predstavnike pravnih osoba, odnosno poduzetnike s područja Osječko-baranjske. Tematski su prezentirane vrste prijevara na internetu, kako ih prepoznati te se uspješno zaštititi i unaprijediti svoju osobnu i korporativnu računalnu sigurnost kako ne bi postali žrtve kaznenih djela kibernetičkog kriminaliteta-internetskih prijevara.
 
On line prijevare su:
- Prijevare s računima, 
- Direktorska prijevara,
- Investicijske prijevare,
- Prijevare pri on line kupnji i
- Romantične prijevare
       
Krađa identiteta:
- „Phishing“ mrežna krađa identiteta,
- „Smishing“ krađa identiteta SMS-om,
- „Vishing“ krađa identiteta pozivom i
- Lažne stranice banaka
 
Kako bi se i vi mogli informirati i educirati o kibernetičkim prijevarama posjetite stranicu: „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba

Stranica