"Jedno od 5"

  • Slika /2020/1PREVENCIJA/JEDNOOD5sarvas/jedno od per.png
  • Slika

Cilj ovih aktivnosti je prepoznavanje ovoga oblika nasilja/zlostavljanja te shvaćanje i usvajanje načina samozaštitnog ponašanja kao i prezentacija mogućnosti i načina traženja pomoći u rješavanju ovoga problema

FOTO:Ilustracija

„Jedno od 5“ je kampanja Vijeća Europe koja se provodi na razini cijele Europske Unije s ciljem zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja.

Ovu kampanju u Republici Hrvatskoj provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, dok Policijska uprava osječko-baranjska takve aktivnosti provodi kroz realizaciju policijskog preventivnog projekta „Suzbijanje seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece“.

U vremenu od 15. do 16. listopada, djeca drugih razreda Osnovne škole „Miroslav Krleža“ iz Čepina sudjelovala su predavanju i radionici koje je proveo policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske.

Cilj ovih aktivnosti je prepoznavanje ovoga oblika nasilja/zlostavljanja te shvaćanje i usvajanje načina samozaštitnog ponašanja kao i prezentacija mogućnosti i načina traženja pomoći u rješavanju ovoga problema.

Stranica