Izazvao prometnu nesreću i pobjegao

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093327.jpg

Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu

FOTO: Ilustracija

U ponedjeljak, oko 17,30 sati, na cesti između Donjeg Miholjca i Viljeva, dogodila se teška prometna nesreća.

Do prometne nesreće je došlo na način da se osobni automobil kojim je upravljao  29-godišnji hrvatski državljanin kretao iz smjera Donjeg Miholjca u smjeru Viljevu te je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku (noćni uvjeti vožnje) nije uočio vozača bicikla koji se kretao u istom smjeru i svojim prednjim desnim djelom vozila udario u stražnji dio bicikla.

Vozač osobnog automobila nije se zaustavio već se udaljio u nepoznatom smjeru, a da prethodno nije pružio pomoć 53-godišnjem hrvatskom državljaninu.

U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđeni vozač bicikla je teško tjelesno ozlijeđen, a policija je naknadno pronašla vozača osobnog automobila protiv kojeg nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći.

Za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu članak 227. Kaznenog zakona Republike Hrvatske počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo Nepružanje pomoći članak 123. Kaznenog zakona Republike Hrvatske kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
 

Stranica