I ove godine ćemo 1. kolovoza obilježiti tragično stradavanje 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite poginulih u obrani Policijske postaje Dalj

Slika /2021/DALJ  30 GODINA/DSC_0551.JPG

Prošla je 31 godina od 1. kolovoza 1991. godine, kada su jedinice 51. motorizirane brigade Jugoslavenske narodne armije, s pridruženim jedinicama teritorijalne obrane, napale šire područje Dalja i Erduta i započele prodor u Dalj

FOTO: Ilustracija

I ove godine, 1. kolovoza, obilježit ćemo tragično stradavanje 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika Civilne zaštite poginulih u obrani Policijske postaje Dalj.

Službeni program počinje u 8 sati kada će se spustiti vijenac iz plovila u Dunav u spomen na prognano stanovništvo Aljmaša, Dalja i Erduta, koji su 1. kolovoza 1991. godine šlepovima prevezeni vodenim putem iz Aljmaša u Osijek te zapaliti svijeće pred spomenikom žrtava Domovinskog rata Aljmaša.   

8.30 sati ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima prve satnije prve bojne treće Gardijske brigade Hrvatske vojske (dvorište Vinarije Erdut) zapalit će se svijeće. 
 
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održat će se u 9.30 sati pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima ispred Postaje granične policije Dalj, nakon čega slijedi prigodni program.
 
Svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje predvodit će vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, s početkom u 10.35 sati, u Crkvi svetog Josipa u Dalju.


Stranica