Granični policajci spasili muškarca od utapanja

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/granicna_policija.jpg

ERDUT - Jučer, 30. svibnja, tijekom obavljanja poslova zaštite i osiguranja državne granice, na 1359 riječnom kilometru, oko 13,30 sati, s mosta koji premošćuje kanal koji povezuje Erdutski dunavac s otvorenim tokom rijeke Dunav, granični policajci Policijske postaje Dalj Đorđe Lekić i Mirko Fekete uočili su na sredini kanala muškarca koji je pokušavao isplivati na obalu.

Jučer, 30. svibnja, tijekom obavljanja poslova zaštite i osiguranja državne granice, na 1359 riječnom kilometru, oko 13,30 sati, s mosta koji premošćuje kanal koji povezuje Erdutski dunavac s otvorenim tokom rijeke Dunav, granični policajci Policijske postaje Dalj Đorđe Lekić i Mirko Fekete uočili su na sredini kanala muškarca koji je pokušavao isplivati na obalu. Uvidjevši da muškarac ne može isplivati na obalu potrčali su prema mjestu kako bi mu pomogli jer je u iscrpljenom stanju dozivao u pomoć. U jednom trenutku muškarac je potonuo, a policijski službenik Mirko Fekete je skočio u rijeku, doplivao do njega te ga izvukao na površinu vode. Nakon nekoliko trenutaka policajac je uspio s muškarcem doplivati do obale gdje ga je s drugim kolegom izvukao iz rijeke.

Kada su ga izvukli iz rijeke, policijski su ga službenici odmah polegli na bok, a kada mu se stanje normaliziralo ponudili su mu liječničku pomoć koju je odbio obzirom da se osjećao dobro.

Riječ je o 69-godišnjaku iz Dalja koji je toga dana na rijeci Dunav obavljao športski ribolov. Kada je ulovljenu ribu htio ubaciti u mrežu tzv „čuvaricu“, izgubio je ravnotežu i „naglavačke“ upao u rijeku te zaronio pod vodu.



Stranica