Evidentiran 101 prekršaj prekoračenja brzine

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093851.jpg

Jednom od vozaču utvrđena je i prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu

FOTO: Ilustacija

U razdoblju od 31. srpnja do 2. kolovoza, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 7 vozača od čega 6 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Evidentirano je još i 212 prekršaja od čega: 101 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 33 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droge u organizmu i 56 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 1. kolovoza, oko 4,25 sati, u Raisnerovoj ulici u Osijeku, gdje je u nadzoru prometa zaustavljena 25-godišnja hrvatska državljanka iz Delnica koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Vozačici je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj određena joj je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

Dana 2. kolovoza, oko 12,30 sati u Petrijevcima, 36-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca upravljao je osobnim automobilom i zbog nepropisnog kretanja vozilom po kolniku, udario je u propisno parkirani osobni automobil te potom napustio mjesto događaja.
Vozač je brzom intervencijom naknadno pronađen te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu, a zbog alkoholiziranosti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica