Dragovoljno predao oružje i streljivo

Slika MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/Izbacite uljeza 2013/momt01.jpg

OSIJEK - Građanin je pozvao policiju i dragovoljno predao oružje i streljivo.

U prijepodnevnim satima 23. travnja Osječanin je pozvao policijske službenike u svoj dom te im dragovoljno predao pušku s užljebljenim cijevima i više od 600 komada raznog streljiva.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica