Dragovoljna predaja minsko - ekslozivnih sredstava

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/zzGLOBAL/Bomba -OPREZ.png

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Dolaskom ljepših dana započela je sezona radova oko kuća a samim tim i radovi na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina. Ovom priliko podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

U subotu, 18. travnja, u Osijeku, 38-godišnja hrvatska državljanka prilikom čišćenja zemljišta i kuće pronašla je više različitog oružja i bombi. Građanka je dragovoljno predala jednu protuoklopnu minu TMA 3, tri projektila za protuzračni top call. 20 mm, sedam ručnih bombi M75, jedna ručna bomba M50 P3, 965 komada streljiva    7,62x39 mm, 680 komada streljiva 7,62x54 mm, 110 komada streljiva 7,9 mm, 32 komada lovačkih patrona 16 mm, jednu pušku ručne izrade call.16 mm, jednu kuburu ručne izrade call. 16 mm, jednu pušku M48 i jednu strojnicu NET648.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko- baranjske minsko-eksplozivne sredstva je na siguran način izuzeo.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Stranica