Donji Miholjac obilježio Dan grada i Dan policije

Slika DMDANGRADA2013/naslovna.jpg

Povodom proslave Dana Grada Donjeg Miholjca, u četvrtak, 26. rujna od 11 do 13 sati, na prostoru ljetne pozornice na Trgu Ante Starčevića u Donjem Miholjcu, Policijska uprava osječko-baranjska prezentirala je policijske poslove, preventivne aktivnosti, opremu i tehniku.

Na postavljenim štandovima, polaznicima predškolskih ustanova i osnovnih škola s područja Donjeg Miholjca te ostalim posjetiteljima i prisutnima, policijski službenici Protueksplozijskog odjela prezentirali su rad policijskih službenika te opremu koju koriste za pronalaženje i bezopasno uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava kako u nenaseljenim tako i u naseljenim područjima, dok su policijski službenici prometne policije na svom štandu prezentirali policijsku prometnu tehniku (vozilo za nadzor brzine kretanja, tzv. „presretač“, motocikl, uređaj za nadzor brzine kretanja, alkometar, uređaj za detekciju droga, kao i sredstva za edukaciju). Posjetiteljima je omogućena i provjera stanja negativnih bodova putem IS MUP-a. Policijski službenici Interventne jedinice policije Osijek izložili su opremu i službena vozila („Maricu“ i terensko vozilo) koju koriste prilikom obnašanja djelatnosti, dok su policijski službenici Službe za očevide, kao i policijski službenici granične policije prezentirali rad te opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu.

Na promotivnom info štandu policijski službenici Odjela prevencije dijelili su razne informativne i edukacijske tiskane materijale koji prikazuju provedbu preventivnih projekata.



Stranica