Događaji u prometu

  • Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg
  • Slika
  • Slika

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija/PU osječko-baranjska

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća dvije osobe su teže ozlijeđene dok je devet osoba lakše ozlijeđeno. U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.
 
Po dvije prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek, PP Donji Miholjac i PP Đakovo te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Belišće.
 
U nadzoru prometa zatečen 21 alkoholizirani vozač
Na području PU osječko-baranjske tijekom vikenda evidentiran je 21 vozač (16 vozača osobnih automobila i pet vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,62 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Viljevu, kada je u nadzoru prometa zatečen 54-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,62 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano još 176 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 176 prekršaja od kojih su 87 prekršaja prekoračenja brzine, 20 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 nepropisnog korištenja mobitela, 19 upravljanja neregistriranim vozilom, tri upravljanja prije stjecanja prava te 36 ostalih prekršaja. 
 
15 vozila upućeno na izvanredni tehnički pregled
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su na području grada Osijeka u subotu u suradnji sa Centrom vozila Hrvatske Stanicom za tehnički pregled EuroOsijek proveli pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja mopeda i motocikla te tehničke ispravnosti navedenih skupina vozila, kao i ostalih sudionika u prometu.
 
Ukupno je utvrđeno 29 prekršaja (13 prekršaja motocikala, pet prekršaja teretnih automobila i 11 prekršaja osobnih automobila), od kojih četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva mobitela, tri upravljanja neregistriranim vozilom (jedan osobni automobil i dva motocikla), jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, jedan nekorištenja zaštitne kacige (putnik na motociklu),  jedan prekršaj vožnje motocikla na zadnjem kotaču, dva prekršaja isteka važnosti periodičnog tehničkog pregleda te 15 prekraja tehničke neispravnosti vozila (devet motocikala, tri teretna automobila i tri osobna automobila), preinake na vozilima, ispušni sustav, pneumatici, spuštena vozila, spojleri.

Stranica