Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a jedna osoba teške tjelesne ozljede dok je u ostale tri prometne nesreće nastala materijalna šteta.
 
Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Đakovo.
 
Evidentirana četiri alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (3 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 1,54 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,13 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zatečen 55-godišnjak iz Bilja koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,54 promila alkohola u krvi.
 
Akcija prometne policije
Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i na ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

Preinačena vozila poslana na izvanredni tehnički pregled
Prometna policija je jučer u nadzoru prometa zatekla jedan osobni automobil i jedan motocikl s većim nedostacima, odnosno na kojima su obavljene preinake koje nisu upisane u prometnu dozvolu.

Vozila su isključena iz prometa, a protiv vozača slijede odgovarajuće prijave za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo kako će policija i dalje provoditi sve mjere i radnje kako bi se zadržalo povoljno stanje javnog reda i mira građana u našoj županiji.
 

Stranica