Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta.
 
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Đakovo i PP Našice.
 
Evidentirano sedam alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je evidentirano sedam vozača (tri vozača osobnog automobila, tri vozača bicikala i jedan vozač teretnog automobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 1,55 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 17,30 sati u Valpovu kada je u nadzoru prometa zatečen 58-godišnji vozač bicikla. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,55 promila alkohola u krvi.
 
U zatvor zbog počinjenih prometnih prekršaja
U Tenju je u 15,30 sati zatečen 37-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova.
 
Do sada je četiri puta pravomoćno presuđen od čega tri puta prije stjecanja prava na upravljanje i jednom zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju i doveden je na sud koji mu je produžio zadržavanje na 14 dana te je sproveden u zatvor.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Stranica