Događaji u prometu

  • Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija/PU osječko-baranjska

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.
 
Tri prometne nesreće evidentirane su na području PP Beli Manastir, dvije na području PPRP Osijek te jedna na području PP Donji Miholjac.
 
Evidentirano četiri alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (dva vozača bicikala, jedan vozač traktora i jedan vozač radnog stroja) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 1,95 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 14,40 sati u Osijeku kada je u nadzoru prometa zatečen 48-godišnji vozač bicikla. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,95 promila alkohola u krvi.
 
Na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđena neispravnost vozila
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske jučer su proveli pojačani nadzor prometa u cilju suzbijanja prekršaja u prometu, osobito u strogom centru grada Osijeka.
 
Prilikom nadzora prometa, utvrđena su četiri prekršaja: dva proklizavanja kotačima osobnih automobila, odnosno dovođenja motora vozila do najviših obrtaja, a dva vozača motocikala su zbog preinaka na ispušnim sustavima stvarali prekomjernu buku i skrivali registarske pločice upućeni su na izvanredni tehnički pregled gdje su vozila proglašena tehnički neispravna, zbog čega su isključeni iz prometa.
 
Policija će i ubuduće svakodnevno nadzirati prometnice grada Osijeka da bi spriječila ''divljanje'' vozača vozilima, stvaranje prekomjerne buke, a kako bi se zadržalo povoljno stanje javnog reda i mira, kao i sigurnosti u prometu u našoj županiji.
 
Akcija prometne policije
Na području cijele PU osječko-baranjske sutra će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda, motocikla i osobnih prijevoznih sredstava.
 

Stranica