Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta.
 
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće i PP Beli Manastir.
 
U nadzoru prometa zatečena 42 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske od 22. do 24. ožujka evidentirana su 42 vozača (31 vozač osobnih automobila, sedam vozača bicikala, jedan vozač teretnog automobila, jedan vozač mopeda i dva vozača električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,96 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu oko 16,55 sati u Koški, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 57-godišnji mještanin, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,96 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirana još 232 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 232 prekršaja od kojih je 142 prekršaja prekoračenja brzine, 34 nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, četiri upravljanja neregistriranim vozilom te 45 ostalih prekršaja. 

Stranica