Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće pet osoba zadobilo lake tjelesne ozljede. U četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.
 
Pet prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće, PP Beli Manastir i PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečeno 29 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 15. do 17. veljače evidentirano je 29 vozača (22 vozača osobnih automobila, pet vozača bicikla, jedan vozač motocikla i jedan vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 3,29 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 00,55 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,29 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Osim alkohola evidentiran još 131 prekršaj
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 131 prekršaj od kojih je 35 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, dva upravljanja neregistriranim vozilom te 63 ostalih prekršaja. 

Stranica