Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.
 
Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Belišće te jedna na području PP Našice.
 
Evidentirana četiri vozača pod utjecajem alkohola
Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao autom s 2,19 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,45 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnjak iz Podravlja.  Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Rezultati pojačanih mjera
Na području cijele policijske uprave jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Ukupno su utvrđena 73 prekršaja od kojih 63 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 nepropisnog korištenja mobitela, 2 nekorištenja svjetala, 1 vožnja pod utjecajem alkohola, 1 nepropisna brzina, 1 nepropisno parkiranje i 2 ostala prekršaja.
 

Stranica