Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.
 
Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek, PP Belišće te PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečeno sedam alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je evidentirano sedam vozača (četiri vozača osobnih automobila i tri vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,83 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 16,40 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnak, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,83 promila alkohola u krvi.
 
Rezultati akcije prometne policije    
Na području cijele policijske uprave jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka.
 
Ukupno je utvrđeno 59 prekršaja od kojih 22 prekršaja pješaka, devet oduzimanja prednosti prolaska, sedam prekoračenja brzine kretanja vozila, pet nepropisnog parkiranja, tri nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, jedan nekorištenja zaštitne kacige, jedan upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan upravljanja tehnički neispravnim vozilom te devet ostalih prekršaja.
 
Vozači oprez - pojačane mjere u prometu
Tijekom vikenda će se na području cijele policijske uprave provesti pojačane mjere usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i na ostale prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

Stranica