Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/oglas B 1_2.jpg

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, a sve su za posljedicu imale materijalnu štetu.
 
Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PP Donji Miholjac, PP Đakovo i PP Našice.
 
U prometu tijekom vikenda evidentirano 208 prometnih prekršaja
Na području PU osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je 19 vozača (13 osobnog automobila, 4 bicikla i 2 električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola evidentirano je još 208 prekršaja od kojih 101 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanja pod zabranom, 8 upravljanje neregistriranim vozilom i 69 ostalih prekršaja.

Upravljao vozilom bez vozačke i pod utjecajem alkohola
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 4. veljače u 19,10 sati u Feričancima, kada je u nadzoru prometa zatečen 44-godišnjak iz okolice Feričanaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima (vozačka dozvola mu je ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova) te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,43 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola
Na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku 2. veljače u 21 sat dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 36-godišnjaka iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nepropisne vožnje unazad udario u parkirano vozilo, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,46 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.510 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 

Stranica