Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala dok su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.
 
Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Beli Manastir i PP Đakovo te po jedna na području PPRP Osijek i PP Donji Miholjac.
 
U nadzoru prometa zatečeno 27 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 12. do 14. siječnja evidentirano je 27 vozača (23 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 1,76 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 13. siječnja u 4,33 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 27-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,76 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Osim alkohola evidentirano još 232 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 232 prekršaja od kojih je 136 prekršaja prekoračenja brzine, 21 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, dva upravljanja neregistriranim vozilom te 56 ostalih prekršaja.

Stranica