Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Tijekom protekla 24 sata 11 prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene, a devet ih je za posljedicu imalo materijalnu štetu.
 
Sedam prometnih nesreća dogodilo se na području Postaje prometne policije Osijek,  dvije na području PP Našice, po jedna na područjima PP Donji Miholjac i PP Belišće.

U prometu zatečeno sedam alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer je u prometu evidentirano sedam vozača (5 osobnog automobila, jednog teretnog automobila i jednog bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,19 promila alkohola u krvi
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,45 sati u Kozjačkoj ulici u Osijeku, kada je u nadzoru prometa, zatečen 39-godišnjak iz Zmajevca koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,19 promila.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim

Sudjelovao u prometu pod zabranom
U Belom Manastiru u 11 sati zatečen je 37-godišnjak iz Šećerane, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju i doveden je na sud koji mu je produžio zadržavanje na 8 dana te je sproveden u zatvor.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.
 

Stranica