Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozljede dok je u drugoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta.
 
Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečena 23 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske od 1. do 3. prosinca u nadzoru prometa evidentirana su 23 vozača (22 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 1,85 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 2. prosinca u 19,45 sati u Velimirovcu, kada je nadzoru prometa zatečen 59-godišnjak iz Vučjaka Feričanačkog, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 1,85 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano još 313 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 313 prekršaja od kojih 215 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 25 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostala prekršaja.
 

Stranica