Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/policijska traka.JPG

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija


U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća, u kojima je nastala materijalna šteta.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na postajnim područjima Donjeg Miholjca, Đakova i Našica.
 
Četiri alkoholizirana vozača zatečena u prometu
Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (dva osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,15 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 60-godišnji Osječanin, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,97 promila alkohola u krvi.
 
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Za vikend akcija prometne policije
Na području cijele policijske uprave će se 25. i 26. studenoga provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanju prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača kao i drugih prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.
 
 

Stranica