Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata devet prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je u preostalih osam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Šest prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Đakovo te jedna na području PP Belišće.
 
U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača (dva osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Pod zabranom upravljao osobnim automobilom s 2,16 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 13,00 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 55-godišnji vozač osobnog automobila za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,16 promila alkohola u krvi. Vozač je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima za vrijeme dok je u krvi imao alkohola iznad 1,5 promila te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću
U Vrbici se jučer oko 15,35 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Naime, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 0,67 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.050 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.
 
Preinačeno vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled
U Osijeku je jučer oko 14 sati jedan osobni automobil upućen na izvanredni tehnički pregled na kojem je utvrđeno da je vlasnik na vozilu obavio niz preinaka, točnije na vozilu je utvrđeno 14 većih i dva opasna nedostatka. Vozilo je isključeno iz prometa uz privremeno oduzimanje registarskih pločica.
 
Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu od 660 eura.

Osobnim automobilom divljao u kružnom toku
U Osijeku je jučer u 12,10 sati zbog proklizavanja kotača prilikom višestrukog kruženja u kružnom toku vozaču osobnog automobila izdana Obavijest o počinjenom prekršaju.
 
Za počinjeni prekršaj propisana je kazna u iznosu od 130 eura.
 

Stranica