Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.
 
Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Beli Manastir te jedna na području PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečeno tri alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao osobnim automobilom s 1,58 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 2,00 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 54-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,58 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 bodova.
 
Osobnim automobilom počinio više prekršaja
U Belom Manastiru je jučer oko 17,20 sati u nadzoru prometa zatečen 49-godišnjak koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može u roku od dvije godine podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih 9 bodova. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u krvi. Unazad tri godine dva puta je pravomoćno presuđen za najteže prometne prekršaje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.690 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću
U Osijeku se jučer oko 18,00 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je prilikom skretanja uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,41 promila alkohola u krvi. Vozač je potom smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.900 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 bodova.

Stranica