Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.
 
Tri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečeno 46 alkoholiziranih vozača
Na području PU osječko-baranjske od 30. lipnja do 2. srpnja u nadzoru prometa evidentirano je 46 vozača (33 vozača osobnog automobila i 11 vozača bicikla, jedan vozač motocikla i jedan vozač električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 3,23 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 11,13 sati u Valpovu, kada je nadzoru prometa zatečen 50-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,23 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano još 226 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 226 prekršaja od kojih je 74 prekršaja prekoračenja brzine, 64 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 nepropisnog korištenja mobitela, dva upravljanja prije stjecanja prava, jedno upravljanje pod zabranom, jedno odbijanje alkotestiranja, šest upravljanja neregistriranim vozilom te 63 ostalih prekršaja.
 
Pod zabranom upravljao s 1,19 promila
U Valpovu je u subotu oko 1,05 sati u nadzoru prometa zatečen 55-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,19 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 bodova.  
 
Skrivila prometnu nesreću s 1,06 promila
U Osijeku se u subotu oko 4,15 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 18-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja, prilikom skretanja, vozilom udarila u žičanu ogradu gradilišta. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost alkohola od 1,06 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Upravljao pod zabranom
U Koški je u petak oko 11,10 sati u nadzoru prometa zatečen 19-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da zbog prikupljenih 9 bodova ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine. Vozač je u zadnje tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova. 
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću pa pobjegao
U Osijeku se u subotu oko 22,15 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed nepropisnog obilaženja udario u parkirani osobni automobil nakon čega je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,26 promila alkohola u krvi. Vozač je potom smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Stranica