Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše tjelesno ozlijeđena, dok je u preostale dvije nastupila materijalna šteta.
 
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečena 34 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske od 9. do 11. lipnja u nadzoru prometa evidentirana su 34 vozača (23 vozača osobnog automobila, šest vozača bicikla, tri vozača električnog romobila, jedan vozač teretnog automobila te jedan vozač mopeda) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,75 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 9. lipnja u 21,16 sati u Gorici Valpovačkoj, kada je nadzoru prometa zatečen 38-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,75 promila alkohola u krvi.
 
Rezultati pojačanih mjera
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 241 prekršaj od kojih 124 prekršaja prekoračenja brzine, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 nepropisnog korištenja mobitela, dva upravljanja prije stjecanja prava, dva upravljanja pod zabranom, dva odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu, osam upravljanja neregistriranim vozilom te 53 ostala prekršaja.
 
Upravljao automobilom s 1,11 promila
U Podgoraču je jučer oko 1,10 sati u nadzoru prometa zatečen 63-godišnjak iz Sesveta koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,11 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu
U Bilju je u subotu oko 23,45 sati u nadzoru prometa zatečen 23-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Stranica