Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Tijekom protekla 24 sata dogodilo se tri prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri promete nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.
Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Našice.
 
U nadzoru prometa zatečena su četiri alkoholizirana vozača
U nadzoru prometa jučer su evidentirana četiri vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 1,79 promila
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 22,12 sati u Viljevu kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnjak iz Creta Viljevskog, koji je upravljao s osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,79 promila alkohola u krvi.
                                                                                                       
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Pijan skrivio prometnu nesreću
U Osijeku se jučer oko 23,05 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 34-godišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije i uslijed nepropisne vožnje unazad udario u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,68 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Stranica