Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata dogodilo se osam prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.
Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće i PP Đakovo.
 
U nadzoru prometa zatečena su tri alkoholizirana vozača
U nadzoru prometa jučer su evidentirana tri vozača (jedan osobnog automobila, jedan traktora te jedan bicikla) koja su bila pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao traktorom s 2,84 promila
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 12,30 sati u Branjinom Vrhu kada je u nadzoru prometa zatečen 39-godišnjak iz Branjinog Vrha, koji je upravljao s traktorom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,84 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao pod zabranom
U Feričancima je jučer oko 20,45 sati u nadzoru prometa zatečen 51-godišnji Našičanin, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenje odluke o prekršaju.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Stranica