Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojoj su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta.

Jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek i jedna na području PP Donji Miholjac.
 
Za vikend u nadzoru prometa zatečena 24 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske za vikend u nadzoru prometa evidentirano je 24 vozača (17 vozača osobnog automobila i 7 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,53 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. svibnja u 19,50 sati kada je nadzoru prometa zatečen 45-godišnji hrvatski državljanin iz Šaptinovaca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,53 promila alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano još 192 prekršaja
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 192 prekršaja od kojih 96 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 9 upravljanja neregistriranim vozilom i 50 ostalih prekršaja.
 
Udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera
Na županijskoj cesti broj 4257 između Osijeka i Bilja u subotu 6. svibnja u 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Vozač 62-godišnjak iz Sarvaša upravljao je osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario je u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 2,53 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.940 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao automobilom pod zabranom i utjecajem alkohola
U Osijeku, u Vinkovačkoj ulici u subotu 6. svibnja u 21,25 sati u nadzoru prometa zatečen je 24-godišnjak iz Osijeka, koji je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,86 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.280 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Stranica