Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.

Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belišća i Đakova te po jedna na području PPRP Osijek i Belog Manastira.
 
Za vikend u nadzoru prometa zatečena 32 alkoholizirana vozača

Na području PU osječko-baranjske za produljeni vikend u nadzoru prometa evidentirano je 32 vozača (24 osobnih automobila, 6 bicikla i 2 osobnog prijevoznog sredstva-romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 2,83 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 30. travnja u 16,25 sati u Pribiševcima, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnjak iz Zagreba.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,83 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.
 
Za počinjen prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Stranica