Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća  

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u ostalih devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.
 
Sedam prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području Đakova i jedna na području Donjeg Miholjca.
 
U nadzoru prometa zatečena četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko-baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (dva osobna automobila, jedan moped i jedan biciklist) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,40 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 17,02 sati u Ladimirevcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 61-godišnjak iz Ladimirevaca, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost od 2,40 promila alkohola u krvi.

U 18,15 sati u Donjem Miholjcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Pedesetjednogodišnji državljanin Turske upravljao je osobnim automobilom te uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Vozač osobnog automobila odbio se alkotestirati.

Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.730 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 

Stranica