Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/A11bljeskalica.jpg

Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreća

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće gdje su u jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobila lake tjelesne ozljede dok je u ostale dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na  području Belog Manastira.
 
U nadzoru prometa zatečen 31 alkoholizirani vozač

Na području PU osječko-baranjske od 31. ožujka do 2. travnja u nadzoru prometa evidentiran je 31 vozač (23 vozača osobnog automobila i 8 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao automobilom s 2,31 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 1. travnja u 23,17 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 65-godišnjak iz Šaga. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,31 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Osim alkohola evidentirano još 254 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 254 prekršaja od kojih 136 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 26 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 mobitela, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja neregistriranim vozilom i 75 ostalih prekršaja.
 
Uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika

U petak 31. ožujka u 2 sata u Zadarskoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetsedmogodišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika i udario u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,78 primila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2. 910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao biciklom s 2,21 promila

U Belom Manastiru jučer je u 22,26 sati došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Četrdesetogodišnjak iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom po nogostupu, u jednom je trenutku pao s njega. Obavljenim alkotesiranjem utvrđena je prisutnost od 2,21 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 380 eura.
 

Stranica