Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće  

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije promete nesreće u kojim je nastala samo materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i Đakova.
 
U nadzoru prometa jučer je zatečeno pet vozača (tri osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao autom s 2,03 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,30 sati u Čepinu, kada je zastavljen osobni automobil s kojim je upravljao 52-godišnjak iz Čepina. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,03 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao autom bez vozačke dozvole

U 17,20 sati u Čemincu zatečen je 39-godišnjak iz Čeminca, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.
 
 

Stranica