Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Na području PPRP Osijek i Belom Manastiru dogodile su se po dvije prometne nesreće, a u Našicama jedna prometna nesreća

FOTO: ilustracija

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojim je nastala materijalna šteta.

Na području PPRP Osijek i Belom Manastiru dogodile su se po dvije prometne nesreće, a u Našicama jedna prometna nesreća.
 
Upravljao s 1,89 promila
Tako su jučer u nadzoru prometa zaustavljena četiri vozača osobnog automobila koja su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,07 sati u Ulici W. Wilsona u Osijeku, kada je zaustavljen 30-godišnjak iz Harkanovaca. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,89 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
U Klokočevcima u 19,20 sati zaustavljen je 41-godišnjak iz Lipina, koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već je naknadno zaustavljen. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,24 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.
 

Stranica