Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/alkohol, formula za nesreću.jpg

U 24 sata dvije prometne nesreće  

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojim je nastala samo materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijeka i Našica.
 
U NADZORU PROMETA ZATEČENA 22 ALKOHOLIZIRANA VOZAČA

Na području PU osječko-baranjske od 3. do 5. ožujka u nadzoru prometa zatečena su 22 vozača (17 vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i dva vozača električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
OSIM ALKOHOLA EVIDENTIRANO JE JOŠ 217 PREKRŠAJA

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 217 prekršaja od kojih 91 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim vozilom i 85 ostali prekršaja.
 
UPRAVLJAO AUTOM S 1,98 PROMILA

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 3. ožujka u 22,50 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljan osobni automobil s kojim je upravljao 52-godišnjak  iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,98 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
SLETIO S KOLNIKA S 1,45 PROMILA ALKOHOLA

U petak u 18,40 sati u Ribnjaku dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. 36-godišnji vozač osobnog automobila iz Našica uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,45 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
ALKOHOLIZIRANA IZAZVALA PROMETNU NESREĆU

Na raskrižju Trpimirove i Europske avenije u subotu ujutro dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 31-godišnjakinja iz Osijeka upravljala je osobnim automobilom kojom prilikom je oduzela prednost prolaska te udarila u drugo vozilo. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole te joj je obavljenim alkotestiranjem utvrđena prisutnost od 1,29 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.030 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.
 
SEDAMDESETDVOGODIŠNJAK SLETIO S KOLNIKA S 2,20 PROMILA

Jučer, u 17,35 sati, na državnoj cesti broj 2, između Donje Motičine i Martina, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 72-godišnjak iz Našica upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,20 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 

Stranica