Događaji u prometu

Slika /2022/Ilustracije nove/Policija3.jpg

Na području PPRP Osijeka i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća

FOTO: ilustracija

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Na području PPRP Osijeka i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.
 
Vozio bicikl s 1,03 promila
Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa zaustavljena su dva vozača osobnog automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,47 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 41-godišnji biciklist iz Đakova. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 1,03 promila alkohola u krvi.
 
Rezultati pojačanih mjera usmjereni prema pješacima
U vremenu od 9 do 15 sati na području Policijske uprave provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaje pješaka.
 
Ukupno je evidentirano 57 prekršaja od kojih su 28 prekršaja počinili pješaci (15 prekršaja prelazak preko kolnika na udaljenosti manjoj od 50 metara od pješačkog prijelaza i 13 prekršaja prelazaka preko pješačkog prijelaza na crveno svjetlo na semaforu), sedam prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješaku, tri prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, jedan prekršaj prolaska automobilom  kroz crveno svjetlo na semaforu, tri prekršaja nepropisnog parkiranja, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje i osam ostalih prekršaja.
 

Stranica