Događaji u prometu

Slika /alkohol.jpg

Jučer jedna prometna nesreća

FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko-baranjske jučer je obavljen očevid jedne prometne nesreće, u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila samo materijalna šteta.

Nesreća se dogodila na području PP Beli Manastir, a sudjelovao je vozač osobnog automobila koji je imao 1,25 promila alkohola organizmu te mu je uz mjeru opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2 150 EUR, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

TRI ALKOHOLIZIRANA VOZAČA ZA VOLANOM

U nadzoru prometa jučer na području PU osječko-baranjske evidentirana su tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,30 sati na Vinkovačkoj cesti u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zatečen 26-godišnjak iz Semeljaca, kod kojega je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,99 g/kg.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 660 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 

Stranica