Djeca u riziku informacijsko-komunikacijske tehnologije, održane edukativne radionice i predavanja

  • Slika /2020/RED BATON- prevencija 2020/f2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj radionica i predavanja bio je usmjeren na prepoznavanje i reagiranje na neprimjerene sadržaja na društvenim mrežama i drugim digitalnim platformama s posebnim naglaskom kako takav sadržaj prijaviti policiji putem aplikacije Red Button.  

FOTO: PU osječko-baranjska

Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i Policijska postaja Našice u suradnji sa Osnovnom školom Vladimira Nazora Feričanci, aktivno su obilježili Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja (18.11.), Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe djece (19.11.) i Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece (19.11.). održavanjem više  radionica  i predavanja učenicima 6. i 7. razreda.

Cilj radionica i predavanja pod nazivom Djeca u riziku informacijsko-komunikacijske tehnologije bio je usmjeren na prepoznavanje i reagiranje na neprimjerene sadržaja na društvenim mrežama i drugim digitalnim platformama s posebnim naglaskom kako takav sadržaj prijaviti policiji putem aplikacije Red Button,

Zlostavljanje djece vrlo je težak problem koji uzrokuje brojne teške posljedice na njihov razvoj. Izloženost djeteta tjelesnom, emocionalnom ili seksualnom zlostavljanju predstavlja traumatsko iskustvo koje ostavlja duboke ožiljke.

Sve države koje se brinu o dobrobiti svojih građana, a osobito djece, prepoznale su kao jedan od svojih prioritetnih zadataka razvijanje prevencije zlostavljanja.

Isto je učinila i Republike Hrvatske koja je definirala prevenciju kao jedan od ključnih ciljeva u području zlostavljanja i zanemarivanja djece.
 

Stranica