Dani tehničke ispravnosti motocikala

Slika /2022/Ilustracije nove/New Image.JPG

Težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći u stanicama za tehnički pregled vozila i uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na mopedima i motociklima

FOTO: Ilustracija

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Stanica za tehnički pregled vozila, od 22. do 27. travnja, provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti mopeda i motocikala pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024.“ na području cijele Republike Hrvatske.
 
Akcija ima isključivo edukativno i preventivno - sigurnosni karakter.
 
Akcija je temeljena na poticanju vozača radi ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog mopeda i motocikla za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnosti te da u vremenu provođenja akcije sa svojim  vozilom samoinicijativno pristupe besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).
 
Težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći stručnog osoblja u stanicama za tehnički pregled vozila u pogledu uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na mopedima i motociklima.
 
Motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila „L“ kategorije, posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom proljeća svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključívo na tu kategoriju vozila.
 
U cilju bolje informiranosti javnosti o provedbi ove akcije, otisnuti su prigodni plakati kojim se svi vozači mopeda i motocikla pozivaju na akciju, a plakati će biti postavljeni na ulazima u Policijske postaje te na drugim vidljivim mjestima dostupnim građanima.

Stranica