„CRO Race“ - najava

  • Slika /2019/CRORACE/CRO Race cijela 1. etapa.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

OSIJEK - biciklistička utrka, koja se organizira po prvi puta, voziti će se od 1. do 6. listopada 2019. godine.

U namjeri promocije Republike Hrvatske kao turističke destinacije, organizator „Top sports event“ d.o.o. iz Viškova, po prvi puta organizira biciklističku utrku „CRO Race“, koja će se voziti u vremenu od 1. do 6. listopada 2019.godine.
 
Utrku koju će, između ostalih, prenositi izravno i televizijski kanal „Eurosport“ odvija se u natjecateljskoj atmosferi po uzoru na najpoznatije natjecateljske biciklističke utrke.
 
Biciklistička utrka „CRO Race“ planirana je kroz 6 etapa od kojih 1. etapa kreće kontinentalnim djelom Hrvatske 1. listopada 2019. godine iz Osijeka, dionicom Osijek – Našice – Bektež - Kutjevo – Pleternica – Požega – Pakrac - Lipik,  u ukupnoj dužini od 205 kilometara.
 
Start utrke u Osijeku je na Trgu Ante Starčevića u 11,50 sati te se kreće itinererom Ulicama:
- Županijska,
- Hrvatske Republike,
- Stjepana Radića,
- Europske avenije,
- Franje Kuhača,
- Trg svetog Trojstva, Franjevačka,
- Franje Kuhača,
- kneza Trpimira,
- Vukovarska,
- Ivana Gundulića,
- Dubrovačka
- Andrije Hebranga
- Antuna Kanižlića,
 te Josipa Jurja Strosmayera, nastavno Ulicom bana Josipa Jelačić kroz Višnjevac, kao i Ulicama nova Dalmacija, Osječka i Bizovačka kroz Josipovac, te nastavno državnom cestom DC-2 kroz mjesto Samatovci (Osječkom ulicom), a potom kroz Bizovac (Ulicom kralja Tomislava, Cret Bizovački (Ulicom Matije Gupca),Topoline-Normanci (Kolodvorskom ulicom), Koška (Ulicom Nikole Šubića Zrinskoga i Matije Gupca), Niza (Kolodvorskom ulicom), Breznica Našićka (Osječkom ulicom), Jelisavac (Ulicom Ivana Brnjika Slovaka), a potom na kružnom toku se skreće u desno na DC-515 i ide se do Velimirovca gdje se skreće u lijevo na DC-53 do Našica, prolazi se Ulicom Vatroslava Lisinskog do Ulice J.J. Strossmayera, a potom se nastavlja Trgom dr. Franje Tuđmana, Ulicom kralja Tomislava, do kružnog toka, nastavno DC-53, Našičkom ulicom kroz mjesto Zoljan, dalje ulicama Tajnovac i Nikole Tesle pokraj tvrtke „Našice cement“ d.o.o., kroz Gradac Našički do Krndije dolazi se na područje PU požeško-slavonske oko 13,45 sati. 
 
Navedena utrka sa startom na Trgu Ante Starčevića vozit će se navedenom trasom do Ulice Bana Josipa Jelačića u Višnjevcu (do drugog kružnog toka) u revijalnom tempu, gdje će (oko 12,15 sati) od strane sudaca utrke dati znak za start, kada će se nastaviti natjecateljski dio utrke.   
                                                                                                      
Kako je organizacija ovako velikog sportskog događaja izuzetno zahtjevna, a sigurnost svih sudionika u prometu prioritet, prometnice na trasi održavanja biciklističke utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Državne ceste zatvarat će se na desetak minuta, a prilazi gradskim središtima na 20 do 30 minuta, te će na zato predviđenim mjestima promet biti preusmjeren na obilazne pravce.
 
Na prometnicama koje obuhvaćaju trasu utrke također će biti obustavljen promet javnog mjesnog prijevoza putnika. Trasu same utrke možete pogledati u galeriji.
 
Kako se ne bi stvarale dodatne gužve u prometu, građane obavještavamo, a ujedno i molimo, na pridržavanje privremene prometne signalizacije, kao i na poštivanje znakova i uputa policijskih službenika koji će osiguravati navedenu sportsku manifestaciju na području Županije osječko – baranjske, a i daljnjim trasama.

Stranica