Četvorica alkoholiziranih vozača ''odmorila'' u policiji do otrježnjenja

Slika /2022/Ilustracije nove/brzina.JPG
FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko-baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana četiri vozača osobnih automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 00,01 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen 26-godišnji vozač osobnog automobila kojem je utvrđeno da je imao 1,57 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.
 
U Čemincu u 21,02 sati kada je u nadzoru prometa zatečen je 70-godišnji vozač osobnog automobila kojem je utvrđeno da je imao 1,56 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.
 
Za njih je predviđena maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Na cesti između Kuševca i Đakova u 00,17 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji vozač osobnog automobila kojem je utvrđeno da je imao 1,46 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.
 
U Karancu u 19,45 sati kada je u nadzoru prometa zaustavljen 37-godišnji biciklist kojem je utvrđeno da je imao 1,52 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 

Stranica