Biciklijada u sklopu projekta „Biciklirajmo biciklističkom“

Slika ///bicnaslov.jpg

OSIJEK - Na osječkom Trgu Ante Starčevića 20. travnja s početkom u 12 sati kreće "Biciklijada" u sklopu preventivnog projekta pod nazivom „Biciklirajmo biciklističkom“.   

Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske provodi preventivni projekt pod nazivom „Biciklirajmo biciklističkom“. Cilj je projekta osvijestiti sudionike u prometu o mogućim opasnostima sudjelovanja u prometu kao biciklist, sigurnosnim elementima koje bi svaki biciklist trebao koristiti kako na svome tijelu tako i na samom biciklu (kaciga, štitnici, reflektirajući  prsluci, svjetla, reflektirajuće oznake) kao i poticanje na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva te edukacija o preventivnim aktivnostima i radnjama koje vlasnici bicikala mogu poduzeti sa ciljem prevencije krađa.

Policijski službenici, u suradnji sa Gradom Osijekom, Hrvatskim auto klubom, Obiteljskim centrom Osječko – baranjske županije, Gradskim društvom „Crveni križ“ Osijek, Udrugom „Karavana za život – bikeri na cesti“, „Pannonian Challenge“, Biciklističkim klubom „Osijek“ i „Bike My Day“ provodit će 20. travnja od 9,30 do 13,30 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku različite aktivnosti.

U sklopu aktivnosti organizira se i „Biciklijada“, koja će započeti formiranjem kolone biciklista u 12 sati na Trgu Ante Starčevića. Kolonu će predvoditi policijski službenici – biciklisti na službenim biciklima, a predviđena ruta kretanja je od Trga Ante Starčevića prema Ribarskoj ulici, Šetalištem kardinala Franje Šepera (Promenadom) do trga Vatroslava Lisinskog, zatim preko Trga Jurja Križanića do Ulice Franje Kuhača, potom Ulicom Europske avenije, Ulicom Stjepana Radića, Ulicom Hrvatske republike i Županijskom ulicom natrag do Trga Ante Starčevića. 



Stranica