Alkoholizirani vozači u prometu

Slika /2020/DRAGER/IMG-6706e086defa3ce1904e436236c17ffb-V.jpg

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi

FOTO: Ilustracija

Jučer, 11. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jedan vozač osobnog automobila odbio je ispitivanje prisutnosti opojnih droga u organizmu dok je jedan vozač bicikla odbio testiranje na alkohol.

U večernjim satima, 11. studenog, u Valpovu u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 30–godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,81 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Istoga dana u 13,55 sati, u Vrbici, zaustavljen je 49-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te su na vozilu bile postavljene ne pripadajuće registarske pločice čime je počinio kazneno djelo "Krivotvorenje isprava". Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentraciju alkohola u krvi od 0,56 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova, te novčana kazna do 30 000 kuna za prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.
 

Stranica