Alkoholizirani vozači u prometu

Slika /2020/DRAGER/IMG-6706e086defa3ce1904e436236c17ffb-V.jpg

Na području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi

FOTO: Ilustracija

Jučer, 21. srpnja, na području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača (1 vozač bicikla i 1 vozač osobnog automobila) koja su imala nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15 sati na županijskoj cesti broj 4060, između Valpova i Ladimirevaca, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 62-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,35 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 5,15 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, na način da je 36-godišnji hrvatski državljani iz Osijeka, upravljao osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,31 grama po kilogramu. Sukladno prekršajnom zakonu vozač je uhićen.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica