Alkoholizirani vozači

Slika /2020/Policijski auto, logo, rotirka/20200521_093530.jpg

U prometnoj nesreći s materijalnom štetom vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,02 grama po kilogramu

FOTO:Ilustracija

Jučer, 13. listopada, u  2,50 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 29-godišnji hrvatski državljanin uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,93 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Istog dan, u 15,15 sati, u Osijeku, u Kapelskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je evidentiran prisutnost alkohola u krvi od 0,59 grama po kilogram te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 16,20 sati, između Karanca i Kneževih Vinograda, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 69-godišnji hrvatski državljanin uslijed nekretanja sredinom prometne trake, osvrtnim zrcalom udario je u osvrtno zrcalo vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera te je napustio mjesto događaja. Vozač je brzom intervencijom polije pronađen te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,02 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica