Alkoholizirani vozači

Slika /alkohol.jpg

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je biciklistu, a iznosila je 2,72 promila

FOTO:Ilustracija

U razdoblju od 9. do 11. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 48 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 37 vozača osobnog automobila i 11 vozača bicikla.

Osim alkohola evidentirano je još 238 prekršaja: 106 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje na prisutnost alkohola u krvi vozača i 72 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 11. listopada, 9,50 sati, u Belom Manastiru, kada je u prometu zaustavljen biciklist, 56-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,72 grama po kilogramu.

U subotu, u 01,50 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 18-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,56 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Istog dana, u 14,10 sati, u Osijeku, u Ulici Svetog Roka, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 44-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,50 grama po kilograma te je uhićen sukladno prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

U 16,00 sati, između Belog Manastira i Belišća, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je sudionik prometne nesreće, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,00 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 17,58 sati, u Semeljcima, u nadzoru prometa zaustavljen je 55-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, koji je upravljao motociklom te se odbio alkotestirati. Vozač motocikla uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,05 sati, između Lipovca Hrastinskog i Koritne, dogodila se prometna nesreća. Vozač osobnog automobila, 53-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu i konstatirane lake tjelesne ozlijede. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 11. listopada, u 22,55 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je 37-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,72 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Istog dana, u 01,00 sati, u Donjoj Motičini, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. 23-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Motičine, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika i nije koristio sigurnosni pojas. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,01 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 44 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica