Alkoholizirani u prometu

Slika /2020/DRAGER/IMG-6706e086defa3ce1904e436236c17ffb-V.jpg

Alkoholizirani izazvali prometne nesreće

FOTO: Ilustracija

U vremenu od 4. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. kolovoza, oko 4 sata, u Osijeku na Biljskoj cesti, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 28-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U utorak 4. kolovoza, oko 12,45 sati, u Dardi, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 61-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, uslijed neprilagođene vožnje sletio je s kolnika i napustio mjesto događaja.

Vozač  je naknadno pronađen, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu te određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 5. kolovoza, oko 16,40 sati, na županijskoj cesti broj 4129, između Satnice Đakovačke i Kondrića, dogodila se prometna nesreća. Vozač 62-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke upravljao je osobnim automobilom i zbog  neprilagođene brzine sletio s kolnika. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,18 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.  
 

Stranica