Alkoholizirani u prometu

Slika /alkohol.jpg

Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola

FOTO: Ilustracija

Jučer, 22. prosinca, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,16 sati, u Osijeku, u ulici Matije Gupca, kada je u prometu zaustavljen 57-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,50 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 11,45 sati na državnoj cesti broj 7, kod skretanja za Vladislavce, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom udario u zadnji dio autobusa te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,71 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 

Stranica