Alkoholizirani u prometu

Slika /MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/alkohol.jpg

Alkoholiziran vozio bicikl

FOTO: Ilustracija  

Jučer, 5. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača (2 bicikla, 2 osobnog automobila i 1 mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14,55 sati u Osijeku, u Vinkovačkoj ulici, kada je u prometu zaustavljen biciklist 64-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka kojemu mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,54 grama po kilogramu.
 
Oko 23,20 sati, u Osijeku, u Ulici J. J. Strossmayera, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica